alpina

Voor een kind is een nieuwe fiets iets magisch. Wij van Alpina maken kinderfietsen voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Mooie kinderfietsen, waar kinderen van dromen. En van de allerbeste kwaliteit. Zodat ze allemaal dat magische gevoel kunnen ervaren.

golden lion

Golden Lion kinderfietsen maakt kinderfietsen van een uitstekende kwaliteit waar kleine dames of heren uitstekend op kunnen leren fietsen en op kunnen blijven fietsen. Ze zeggen zelf dan ook “wij vinden veiligheid en comfort erg belangrijk voor uw kind.”

HOE KIES IK DE JUISTE FIETSMAAT

Heeft jouw vrolijke kleuter of little fashionista weer een groeispurt gehad en is hij of zij toe aan een nieuwe kinderfiets? Ons assortiment  is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 2 t/m 12 jaar. Alleen zegt de leeftijd van je kind niet zoveel. Het ene kind van 6 kan groter of kleiner zijn dan het andere. Maar hoe kies je dan de juiste maat voor je zoon of dochter? Dat kan in 4 handige stappen!

De maat van een kinderfiets wordt weergegeven in inches (1 inch = 2,54 cm), dit is eigenlijk de diameter van de fietsband. Alpina maakt het je makkelijk door deze maat te koppelen aan de kledingmaat (deze is matching met de lengte van je kind) en de binnenbeenlengte (deze is matching met de hoogte van het fietszadel in de laagste stand). Beide maten geven een indicatie van de fietsmaat die je nodig hebt voor je kind.

STAP 1.

METEN IS WETEN

De kledingmaat (matching met de lengte) van je kind weet je vast wel. Iets nauwkeuriger is het opmeten van de binnenbeenlengte van je kind. Deze maat meet je door met de voeten ongeveer 15 cm uit elkaar te gaan staan en vervolgens de maat op te meten tussen de grond en kruishoogte.

 STAP 2.

CHECK DE TABEL VOOR DE JUISTE FIETSMAAT. 


STAP 3.

LEREN IS... PROBEREN!

Wil je zeker weten op welke fietsmaat of -model je kind zich echt veilig en zeker voelt? Laat je adviseren door een kinderfietsspecialist en laat je zoon of dochter een testritje maken.
Kijk voor jouw dichtstbijzijnde Alpina-verkooppunt

STAP 4.

CHECK, CHECK, DOUBLE CHECK

Je kind blijft natuurlijk nog doorgroeien! Daarom is het belangrijk om de fiets af en toe bij te stellen. Het zadel en het stuur kunnen gemakkelijk omhoog gezet worden. Zorg er wel voor dat je kind de grond probleemloos kan raken en niet met gestrekte benen fietst. Met een fiets op de juiste maat kunnen kinderen beter op- en afstappen, alles onder controle. 
Controleer de Alpina-kinderfiets voor de zekerheid elke maand. Check of er geen onderdelen zijn losgetrild. Test of de remmen en de verlichting nog goed werken. Denk je ook aan het oppompen van de banden?